Πως μπορώ να καταλάβω αν χρειάζομαι ακουστικά βαρηκοΐας;

Ένας πλήρης οδηγός

Έχετε αμφιβολίες για το αν καταλάβατε όλα όσα σας είπαν;

 Τα πολυσύχναστα εστιατόρια δεν είναι πια ευχάριστα λόγω του θορύβου;

Νιώθετε απομονωμένοι όταν συζητούν πολλά άτομα μεταξύ τους; 

Αν τα παραπάνω σας ακούγονται οικεία, ίσως να χρειάζεστε ακουστικά βαρηκοΐας. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τα σημάδια και τα συμπτώματα της απώλειας ακοής καθώς και ποια λύση είναι ιδανική για εσάς.

Ξέρεις ότι χρειάζεσαι ακουστικά βαρηκοΐας όταν . . .

Το πρώτο βήμα για να καταλάβετε αν χρειάζεστε ακουστικά βαρηκοΐας, είναι να αναγνωρίσετε τα κοινά σημάδια της ακουστικής απώλειας. 

Τα σημάδια της απώλειας ακοής περιλαμβάνουν:

  • Δυσκολία στο να παρακολουθήσετε μια συζήτηση – Κάνετε μεγάλη προσπάθεια να παρακολουθήσετε μια συζήτηση και συχνά ζητάτε από τους άλλους να επαναλάβουν αυτά που είπαν. 
  • Δυσκολία να ακούσετε κάποιους ήχους – Ήχοι όπως το κελάηδισμα των πουλιών, το κουδούνι της πόρτας ακόμα και οι παιδικές φωνές, είναι συνήθως οι πρώτοι που σταματάτε να ακούτε.
  • Αύξηση της έντασης στις ηλεκτρονικές συσκευές – Ανεβάζετε συχνά την ένταση στην τηλεόραση το κινητό ή το τάμπλετ. 
  • Εμβοές – Ακούτε έναν ήχο σαν σφύριγμα χωρίς να υπάρχει εξωτερική πηγή θορύβου.
  • Δυσκολία να ακούσετε σε περιβάλλον με θόρυβο – Δυσκολεύεστε να καταλάβετε την ομιλία όταν βρίσκεστε σε περιβάλλον με θόρυβο. 

Επισκεφτείτε έναν επαγγελματία ακοής

Οι επαγγελματίες ακοής μπορούν να αποτελέσουν την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για την ακοή σας. Θα αξιολογήσουν τον τύπο και τον βαθμό της βαρηκοΐας σας και θα σας προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις, με βάση τις προσωπικές σας ανάγκες, για να διασφαλίσουν πως θα λάβετε τα μέγιστα από τα ακουστικά σας. 

Πώς μπορούν τα ακουστικά βαρηκοΐας να σας βοηθήσουν

Υπάρχουν πολλά οφέλη που πρέπει να λάβετε υπόψη αν σκέφτεστε να αγοράσετε ακουστικά βαρηκοΐας. 

Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να σας βοηθήσουν να:

  • Συμμετέχετε ενεργά σε συζητήσεις και να αισθάνεστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε κοινωνικές περιστάσεις. Όταν θα ακούτε καλύτερα, θα μπορείτε να συνεισφέρετε ευκολότερα τις σκέψεις και τις ιδέες σας. Αυτό θα ενισχύσει ιδιαίτερα την αυτοπεποίθησή σας. 
  • Απολαμβάνετε τις κοινωνικές εκδηλώσεις  επιτρέποντάς σας να ακούτε και να καταλαβαίνετε την συζήτηση, τη μουσική και τους υπόλοιπους ήχους γύρω σας.   
  • Είστε ασφαλείς έχοντας επίγνωση του περιβάλλοντος στο οποίο κινείστε καθώς θα μπορείτε να ακούτε προειδοποιητικούς ήχους, την κίνηση των αυτοκινήτων καθώς και τους συναγερμούς. 

Αν αισθάνεστε ότι υπάρχει απώλεια στην ακοή σας, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε ένα γιατρό ΩΡΛ ούτως ώστε να αξιολογήσει την ακοή σας και να προσδιορίσει αν χρειάζεστε ακουστικά βαρηκοΐας. Με την χρήση των κατάλληλων ακουστικών, θα κοινωνικοποιηθείτε, θα νιώθετε ασφαλείς και θα απολαμβάνετε την ζωή στο έπακρο.  

Μην αφήνετε την απώλεια ακοής να σας κρατάει πίσω – κάντε το πρώτο βήμα σήμερα κιόλας.